Η υποστηρικτική ψυχοθεραπεία είναι ιδανική για περιόδους «κρίσεων», αλλά και για κάθε περίπτωση όπου απαιτείται στήριξη και ενθάρρυνση. Παρέχεται υποστήριξη και ενδυνάμωση των προσαρμοστικών μηχανισμών του κάθε ατόμου. Στόχος είναι να εγκατασταθεί ψυχική ισορροπία και να μπορέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ψυχοθεραπευόμενος να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητά του.

Η υποστηρικτική ψυχοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί, μεταξύ των άλλων, όταν:

  • Υπάρχουν ψυχοπιεστικά γεγονότα (π.χ. προβλήματα σωματικής υγείας, θάνατος ή ασθένεια αγαπημένου προσώπου, χωρισμός ή διαζύγιο, οικονομικά προβλήματα, εργασιακά προβλήματα, αλλαγή τόπου κατοικίας)
  • Έχει διαγνωστεί κάποια ψυχική διαταραχή. Η υποστηρικτική ψυχοθεραπεία μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με τη φαρμακευτική αγωγή και να βελτιώσει άμεσα την καθημερινότητα του ατόμου.
  • Ο ψυχοθεραπευόμενος δεν επιθυμεί δομικού τύπου αλλαγές στο χαρακτήρα του, αλλά να προσαρμοστεί καλύτερα σε νέα δεδομένα και καταστάσεις ζωής που προέκυψαν

Ο αριθμός των συνεδριών είναι συνήθως περιορισμένος, αλλά η διαδικασία μπορεί να παραταθεί για όσο καιρό χρειαστεί. Επίσης, είναι δυνατόν να συνεχιστεί από κάποια ψυχοθεραπεία άλλου τύπου, όταν η αρχική «κρίση» έχει περάσει.

1 hour
Τιμή: 19.00 €
  •  Διαθέσιμα
  •  Μη διαθέσιμα
Χρησιμοποιούμε cookies για ανάλυση πληροφοριών, εξατομικευμένο περιεχόμενο και διαφημίσεις. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε αυτήν τη χρήση. Μάθετε περισσότερα εδώ
Ok Decline