Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η therapy today;

Η therapy today είναι η πρώτη υπηρεσία e-ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα, που βρίσκεται κοντά σας από το 2018.  Η ψυχοθεραπεία μπορεί πλέον να γίνεται εύκολα, οικονομικά, από την άνεση του χώρου σας, χωρίς τους περιορισμούς της «συμβατικής» θεραπείας σε γραφείο. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε σε όλους την ψυχοθεραπεία του αύριο, σήμερα.

Τι σημαίνει e-ψυχοθεραπεία;

Με το όνομα e-ψυχοθεραπεία (e-therapy, online therapy) εννοούμε κάθε αλληλεπίδραση μεταξύ ψυχοθεραπευτή και ψυχοθεραπευόμενου μέσω ηλεκτρονικών μέσων. Προπομπός της υπήρξε η ψυχοθεραπεία μέσω τηλεφώνου, που χρησιμοποιούταν αρκετά τις περασμένες δεκαετίες. Σήμερα, η e-ψυχοθεραπεία μπορεί να γίνει μέσω προγραμμάτων τηλεδιάσκεψης, που προσφέρουν την ζωντανή εμπειρία της εικόνας πέρα από τον ήχο. Επίσης, μπορεί να γίνει μέσω γραπτών μηνυμάτων (e-mail ή chat).

Η ψυχοθεραπεία μέσω διαδικτύου είναι αποτελεσματική;

Φυσικά! Από πολυάριθμες διαφορετικές μελέτες φαίνεται ότι είναι εξίσου αποτελεσματική με τη συμβατική ψυχοθεραπεία σε γραφείο, αλλά και οι ίδιοι οι ψυχοθεραπευόμενοι δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι. Ακολουθούν κάποιες εκτενείς ανασκοπήσεις και μετα-αναλύσεις μελετών:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20183695

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25742186

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15228830802094429#.VI8vaCvF_hs

Σε τι είδους προβλήματα μπορεί να εφαρμοστεί;

Οι εφαρμογές της e-ψυχοθεραπείας είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές της συμβατικής. Έχουν δημοσιευτεί δεκάδες μελέτες, που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματική σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Ενδεικτικά, παρουσιάζουμε ορισμένες από αυτές:

Για κατάθλιψη

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28585868

Για αγχώδεις διαταραχές

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25742186

Για διαταραχή πανικού

https://bmcpsychiatry.biomedcentral.com/articles/10.1186/1471-244X-10-54

Για προβληματική κατανάλωση αλκοόλ

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20438314

Για προβλήματα σχέσης – ζεύγους

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26999504

Πόσο κοστίζει;

Επιλέξαμε το κόστος της αρχικής συνεδρίας γνωριμίας να είναι μόνο 19 ευρώ για την ατομική ψυχοθεραπεία και 25 ευρώ για τη θεραπεία ζεύγους και τη συμβουλευτική γονέων. Στόχος μας είναι να μπορούν όλοι να δοκιμάσουν την εμπειρία της e-ψυχοθεραπείας και να συνεχίσουν, εφόσον μείνουν ικανοποιημένοι. Το ποσό αυτό διατίθεται για τα λειτουργικά έξοδα της ιστοσελίδας, ενώ ο ψυχοθεραπευτής ή η ψυχοθεραπεύτρια θα καθορίσει το κόστος των υπόλοιπων συνεδριών, που θα είναι πολύ χαμηλότερο από ότι σε μια συμβατική ψυχοθεραπεία.

Οι ψυχοθεραπευτές της therapy today είναι πιστοποιημένοι;

Απόλυτα! Οι συνεργάτες μας είναι αποκλειστικά έμπειροι ψυχολόγοι, ψυχίατροι και σύμβουλοι ψυχικής υγείας, με πιστοποιημένη εκπαίδευση σε ένα ή περισσότερα είδη ψυχοθεραπείας. Δραστηριοποιούνται νόμιμα από το δικό τους γραφείο/ ιατρείο, ενώ μπορείτε να τους επισκεφτείτε και από κοντά.

Πώς προστατεύετε την ιδιωτικότητα και το απόρρητο;

Στη therapy today δεσμευόμαστε οτι η προστασία της ιδιωτικότητάς σας και των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται περιορίζονται στις πληροφορίες που απαιτούνται για τη λειτουργία και τη βελτίωση της υπηρεσίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων. Τα προσωπικά σας δεδομένα φυλάσσονται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Οι συνομιλίες σας μέσω του προγράμματος τηλεδιάσκεψης tokbox(c) είναι κρυπτογραφημένες και ασφαλείς, με πιστοποίηση SOC 2 και SSL. Επίσης, όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται γίνονται με την χρήση πιστοποιητικού SSL, παρέχοντας την μέγιστη δυνατή ασφάλεια ενάντια στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Οι ψυχοθεραπευτές μας ασκούν το λειτούργημά τους αυστηρά στο πλαίσιο του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας ή του Κώδικα Δεοντολογίας του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, συμπεριλαμβανομένων των διατάξεων για την εχεμύθεια και το απόρρητο.

Αφού κλείσω το ραντεβού με τον ψυχοθεραπευτή, μπορώ να αλλάξω την ώρα ή και την ημέρα αν χρειαστεί;

Υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξετε ώρα και μέρα του ραντεβού, στέλνοντας μήνυμα ή τηλεφωνώντας απευθείας στον ψυχοθεραπευτή, τα στοιχεία του οποίου θα βρίσκονται στη διάθεσή σας. Επίσης, μπορείτε να τον ρωτήσετε οτιδήποτε άλλο θέλετε ή και να του δώσετε κάποιες πληροφορίες για σας, πριν από την πρώτη συνάντηση γνωριμίας.

Αν ξεκινήσω μία μέθοδο ψυχοθεραπείας, μπορώ να τη σταματήσω και να δοκιμάσω μια άλλη;

Φυσικά! Κάθε άτομο είναι μοναδικό και μπορεί να του ταιριάζει περισσότερο μια μέθοδος ψυχοθεραπείας από κάποια άλλη. Με ελάχιστο κόστος (19 Ευρώ για την πρώτη συνεδρία), έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ποια μέθοδος είναι κατάλληλη για σας.

Ρωτήστε μας

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας απαντήσουμε αναλυτικά.

Scroll to Top