Όροι Χρήσης

Εισαγωγή

Ο ιστότοπος therapytoday.gr (στο εξής “Therapy Τoday”) ανήκει στην ατομική επιχείρηση υπηρεσιών τηλεσυνεδριάσεων μέσω διαδικτύου της Μαρίας Μακρή, που εδρεύει στη Μυτιλήνη, διεύθυνση Στρατή Αξιώτη 2, Τ.Κ. 81100, Α.Φ.Μ. 133493307, Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης και ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας info@therapytoday.gr. Για να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μας οφείλετε να διαβάσετε και να αποδεχτείτε τους παρόντες Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

Το παρόν αποτελεί νομικό έγγραφο το οποίο δεσμεύει εσάς που πλοηγείστε στον ιστότοπο της Therapy Today. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε τους παρόντες όρους με προσοχή. Εφόσον τελικά αποφασίσετε να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας θεωρούμε ότι έχετε αποδεχτεί τους όρους του παρόντος. Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε είτε με τους παρόντες όρους είτε με την Πολιτική Απορρήτου, οφείλετε να σταματήσετε τη χρήση των υπηρεσιών μας.

 

Γενικοί όροι

Η Therapy Today έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει τους παρόντες «Όρους Χρήσης» ή/και την «Πολιτική Απορρήτου» οποιαδήποτε στιγμή, αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει τους καταναλωτές για οποιαδήποτε μεταβολή, μέσα από τις σελίδες του παρόντος ιστοτόπου. Η Therapy Today διατηρει το δικαίωμα να τερματίσει τον ιστότοπό της και τις υπηρεσίες της οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και χωρίς ευθύνη.

Παρεχόμενες υπηρεσίες

Η Therapy Today παρέχει αποκλειστικά υπηρεσίες διασύνδεσης μεταξύ ψυχοθεραπευόμενων (χρηστών) και ψυχοθεραπευτών. Υπεύθυνος για την διενέργεια ψυχοθεραπείας (ψυχοθεραπευτικοί χειρισμοί, παροχή συμβουλών ή κατευθύνσεων, αριθμός συνεδριών μέχρι την ολοκλήρωση της, χρόνος και τρόπος πραγματοποίησής τους), καθώς και για τον χρόνο και τον τρόπο πληρωμής είναι ο ίδιος ο ψυχοθεραπευτής και η Therapy Today δεν φέρει καμία ευθύνη.

Πέρα από τις συμβουλές που μπορεί να λάβετε από τον ψυχοθεραπευτή, το περιεχόμενο της πλατφόρμας δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να θεωρηθεί παροχή η πρόταση ιατρικής συμβουλής. Κανένα από τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας δεν δηλώνει ούτε εγγυάται ότι κάποια συγκεκριμένη θεραπεία είναι κατάλληλη, ασφαλής και αποτελεσματική για εσάς. Η Therapy Today δεν προτείνει κάποια συγκεκριμένη εξέταση, θεραπεία ή διαδικασία, ούτε κάποιον συγκεκριμένο ψυχοθεραπευτή.

Η πληρωμή από το χρήστη των υπηρεσιών της Therapy Today γίνεται όταν ορίζεται η πρώτη συνάντηση με τον ψυχοθεραπευτή. Η πληρωμή αυτή αφορά τα λειτουργικά έξοδα της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένης και της προώθησης και διαφήμισης της. Ο ψυχοθεραπευτής δεν λαμβάνει αμοιβή για αυτή τη συνάντηση γνωριμίας και ορίζει στη συνέχεια της θεραπείας το κόστος και τον τρόπο πληρωμής. Προτείνεται από 30 εως 40 ευρώ ανά συνεδρία για τις ατομικές ψυχοθεραπείες και 40 εως 50 ευρώ για την ψυχοθεραπεία ζεύγους.

Η Therapy Today παρέχει αποκλειστικά υπηρεσίες διασύνδεσης μεταξύ  ενηλίκων ψυχοθεραπευόμενων (χρηστών) και ψυχοθεραπευτών, γίνεται ρητή δήλωση από τον ιστότοπο ότι η Therapy Today δεν υποστηρίζει προς το παρόν υπηρεσία e-ψυχοθεραπείας για ανηλίκους.

Η Therapy Today παρέχει αποκλειστικά υπηρεσίες διασύνδεσης μεταξύ χρηστών και ψυχοθεραπευτών, των οποίων (ψυχοθεραπευτών) ο ιστότοπος έχει ελέγξει την επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Το σύνολο του περιεχομένου του ιστοτόπου και της πλατφόρμας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία και προστατεύεται από το ισχύον εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο. Απαγορεύεται οποιαδήποτε εκμετάλλευση, τροποποίηση, δημοσίευση, μετάδοση, μεταβίβαση, αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση, σύνδεση, φόρτωση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκμετάλλευση, εν όλω ή εν μέρει, τμηματικά ή περιληπτικά, του περιεχομένου του ιστότοπου. Τα σήματα που περιλαμβάνονται στην παρούσα ιστοσελίδα αποτελούν καταχωρημένα σήματα της Therapy Today και ανήκουν στην ίδια. Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των σημάτων χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεσή της Therapy Today. Τα παραπάνω ρυθμίζονται και προστατεύονται από το πεδίο εφαρμογής του νόμου 2121/93, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα

Σύνδεσμοι στον δικτυακό τόπο www.therapytoday.gr

Είναι πιθανό να υπάρξουν παραπομπές σε ιστότοπους τρίτων με τη χρήση συνδέσμων (links), προς το σκοπό της διευκόλυνσης των χρηστών της πλατφόρμας και της ιστοσελίδας. Οι ιστότοποι στους οποίους γίνεται παραπομπή υπόκεινται στους δικούς τους όρους χρήσης. Η εμφάνιση των συνδέσμων αυτών στον ιστότοπο της Therapy Today δεν αποτελεί ένδειξη έγκρισης ή αποδοχής του περιεχομένου των αντίστοιχων δικτυακών τόπων από την Therapy Today, η οποία δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο τους, ούτε για τις πρακτικές προστασίας απορρήτου ή την ακρίβεια των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτούς. 

Ευθύνη χρήστη

Οφείλετε να συμμορφώνεστε με την ισχύουσα νομοθεσία (εθνική, ευρωπαϊκή κι διεθνή) και να μη χρησιμοποιείτε παράνομα ή καταχρηστικά τον παρόντα ιστότοπο και το περιεχόμενό του. Ευθύνεστε για κάθε βλάβη που προκαλείται στην Therapy Today από την παράνομη ή καταχρηστική χρήση της πλατφόρμας, της ιστοσελίδας ή του περιεχομένου της. Η Therapy Today σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλει να διακόπτει την πρόσβαση και να απαιτήσει αποζημίωση.

Περαιτέρω, δεν έχετε το δικαίωμα: 1. Να προσπαθήσετε να διαταράξετε τη λειτουργία της ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο, όπως ηλεκτρονικούς ιούς (viruses), trojan horses, worms, time bombs, denial of service attacks, flooding, spamming. 2. Να συλλέξετε ή να αποθηκεύσετε προσωπικά δεδομένα σχετικά με άλλους χρήστες. 3.Να παρακάμψετε την τεχνολογία που εφαρμόζει η Therapy Today. 4. Να χρησιμοποιήσετε τεχνολογία ή μέσα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσλειτουργία των υπηρεσιών της πλατφόρμας.

Η Therapy Today έχει το δικαίωμα να διαγράψει ή να αφαιρέσει το παράνομο ή προσβλητικό περιεχόμενο και να εμποδίζει τη χρήση της ιστοσελίδας ή της πλατφόρμας. Δύναται περαιτέρω να τερματίσει τον λογαριασμό του χρήστη της πλατφόρμας, σε περίπτωση που ο χρήστης έχει προβεί σε μία από τις περιγραφόμενες παράνομες πράξεις. 

 

Λειτουργία του ιστότοπου – περιορισμός ευθύνης

Η Therapy Today καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία φιλικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους χρήστες, καθώς και για τη φροντίδα, τη συντήρηση και τη διαθεσιμότητα του ιστοτόπου. Ωστόσο, δεν εγγυάται την αδιάλειπτη διαθεσιμότητά του ιστοτόπου, καθώς μπορεί να επηρεάζεται από αιτίες που δεν ελέγχονται από την Therapy Today, όπως για παράδειγμα από προβλήματα στα δίκτυα επικοινωνιών ή από τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών ταυτόχρονα.

Η Therapy Today δεν εγγυάται ότι οι λειτουργίες του ιστότοπου θα είναι απαλλαγμένες από σφάλματα και ιούς και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων ή άλλη ζημιά του επισκέπτη/ χρήστη ή τρίτου, οφειλόμενη είτε σε χρήση/ αντιγραφή/ φόρτωση είτε σε αλλοίωση ή μόλυνση με ιούς ή άλλες μη επιτρεπόμενες από τρίτους παρεμβάσεις σε αρχεία και πληροφορίες που διατίθενται μέσω του ιστότοπου. Κάθε χρήστης πρέπει να φροντίζει για τη δική του προστασία (χρήση antivirus ή άλλων συστημάτων προστασίας) πριν τη χρήση του ιστότοπου. Το κόστος διορθώσεων το αναλαμβάνει ο επισκέπτης/ χρήστης και σε καμία περίπτωση η Therapy Today.

Είναι πιθανό, για λόγους συντήρησης ή αναβάθμισης της πλατφόρμας ή της ιστοσελίδας, να διακόπτεται ή/και να τροποποιείται προσωρινά ή μόνιμα το σύνολο ή τμήμα του ιστοτόπου. Οι χρήστες αναγνωρίζουν και αποδέχονται ότι η Therapy Today δεν φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν ζημία των χρηστών προερχόμενη από τη χρήση της πλατφόρμας ή/και του ιστότοπου ή την αδυναμία πρόσβασης των χρηστών σ’ αυτό, την παύση του συνόλου ή τμημάτων αυτού, την καθυστέρηση, μη παράδοση, διακοπή ή κακή ποιότητα λήψης των υπηρεσιών του ή απώλειας του περιεχομένου τους, την ύπαρξη κάθε είδους λαθών.

Πολιτική ακύρωσης – επιστροφής χρημάτων

Η Therapy Today σας δίνει τη δυνατότητα, μέσω των περιγραφών των ψυχοθεραπειών που αναρτά στις σελίδες της, να έχετε όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, επιλέγοντας εσείς ποια είναι η καταλληλότερη για σας.

Έχουμε αναπτύξει συγκεκριμένη πολιτική επιστροφής χρημάτων στην περίπτωση μη παροχής υπηρεσιών, την οποία παραθέτουμε αναλυτικά στη συνέχεια:

-Πληρώνετε προκαταβολικά τη συνάντηση γνωριμίας με τον ψυχοθεραπευτή για την ψυχοθεραπεία που επιλέξατε, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ημέρα και ώρα που εσείς επιλέξατε από τις διαθέσιμες, όπως αυτές είναι εμφανείς στις σελίδες μας.

-Έχετε το δικαίωμα να αλλάξετε την ημέρα και ώρα της συνάντησης αν χρειαστεί, με την προϋπόθεση ότι θα ειδοποιήσετε εγκαίρως (διάστημα μεγαλύτερο της μίας ημέρας) τον ψυχοθεραπευτή με email ή/και τηλεφωνικώς, μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που θα σας γνωστοποιηθούν. Μετά από συνεννόηση με τον ψυχοθεραπευτή, θα οριστεί νέα ημέρα και ώρα της συνάντησης που θα είναι κατάλληλη και για τους δύο.

-Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο ψυχοθεραπευτής έχει δικαίωμα να αλλάξει την ημέρα και ώρα της συνάντησης, με την υποχρέωση να ενημερώσει εσάς εγκαίρως μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που δώσατε στον Ιστότοπο. Η νέα ημέρα και ώρα θα αποφασιστεί και από τους δύο.

-Σε περίπτωση που εσείς με δική σας βούληση ακυρώσετε τη συνεδρία είτε ρητά είτε με άρνηση προσέλευσης στον προκαθορισμένο χρόνο της συνεδρίας, δεν έχετε το δικαίωμα επιστροφής του χρηματικού ποσού που έχετε προκαταβάλει για την ακυρωθείσα συνεδρία, η οποία  έχει οριστεί με την ταυτόχρονη δέσμευση του ψυχοθεραπευτή.

-Η Therapy Today δεσμεύεται ότι η συνάντηση γνωριμίας με τον ψυχοθεραπευτή θα πραγματοποιηθεί, ακόμα κι αν χρειαστεί τροποποίηση της ημέρας και ώρας. Στην εξαιρετική περίπτωση που, για λόγους που αφορούν αδυναμία του ψυχοθεραπευτή να παρευρεθεί στην προκαθορισμένη συνάντηση, τεχνικών προβλημάτων του ιστοτόπου ή οποιουδήποτε άλλου λόγου, η συνεδρία δεν πραγματοποιηθεί με υπαιτιότητα είτε του ιστοτόπου είτε του ψυχοθεραπευτή και δεν είναι δυνατή η αναπλήρωσή της, τότε θα λάβετε πίσω τα χρήματα που έχετε ήδη προκαταβάλλει, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος με email στο info@therapytoday (παρακαλούμε να αναγράψετε τον τραπεζικό σας λογαριασμο ΙΒΑΝ). Το αίτημά σας σε αυτή την περίπτωση θα γίνει δεκτό, σε εύλογο για τις συναλλαγές χρονικό διάστημα, και θα επιστραφεί το προκαταβληθέν ποσό στον τραπεζικό σας λογαριασμό που θα έχετε αναγράψει επί της υποβληθείσας αίτησής σας. 

 

Διαφορές

Διαφορές που τυχόν προκύπτουν από την εφαρμογή των παρόντων όρων, θα επιλύονται κατ’ αρχήν φιλικά, εάν όμως τούτο δεν καταστεί εφικτό, διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και υπάγονται στη δικαιοδοσία των Δικαστηρίων της Μυτιλήνης.

Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις διατάξεις των παρόντων Όρων Χρήσης κριθεί άκυρη, δεν θα επηρεάσει την ισχύ των άλλων διατάξεων που θα παραμείνουν σε ισχύ. Η Therapy Today μπορεί να μεταβιβάσει τα δικαιώματά της χωρίς τη συγκατάθεση τρίτων και διατηρεί το νόμιμο δικαίωμα της ελεύθερης δικαιοπρακτικής ελευθερίας με την επιφύλαξη της τήρησης των σχετικών διατάξεων κατά το χρόνο της μεταβίβασης. Τα μέρη συμφώνησαν σε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιέχονται στην παρούσα συμφωνία. Το περιεχόμενο που παρέχεται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας δεν μπορεί να θεωρηθεί ως συμβουλή, ενθάρρυνση, πρόταση, οδηγίες ή καθοδήγηση προς τους χρήστες να ενεργούν ή να παραλείπουν.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας αποστέλλοντας email στο info@therapytoday.gr

Scroll to Top