Η παρούσα "Πολιτική Απορρήτου" (στο εξής «Πολιτική») περιγράφει και επεξηγεί τι είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγει η ο ιστότοπος therapytoday.gr (στο εξής «Ιστότοπος»), πώς τα διαχειρίζεται και πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Με την αποδοχή της Πολιτικής Απορρήτου κατά την εγγραφή σας, συμφωνείτε ρητά με τη συλλογή, χρήση και αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων, όπως ορίζονται παρακάτω. Μελλοντικά, ο Ιστότοπος ενδέχεται να παρέχει επιπλέον χρήσεις και να αποκτήσει αυξημένη λειτουργικότητα. Αν αυτό συνεπάγεται οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, θα σας παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες και πρόσθετοι όροι στην παρούσα Πολιτική. Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά, κάθε νέα χρήση / υπηρεσία του Ιστοτόπου που εισάγεται θα υπόκειται στην παρούσα Πολιτική. Στην περίπτωση κατά την οποία η χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας του Ιστοτόπου (π.χ. η υπηρεσία τηλεδιάσκεψης) διέπεται από ειδικότερη πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, η ειδικότερη αυτή πολιτική θα ισχύει από κοινού με την παρούσα Πολιτική. Σε περίπτωση σύγκρουσης, υπερισχύει η ειδικότερη πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων κάθε υπηρεσίας.

Η παρούσα Πολιτική περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο προστατεύουμε το απόρρητό σας ως γενικό χρήστη των υπηρεσιών, όχι ως ασθενή που λαμβάνει συμβουλές ή υποστήριξη για την ψυχική υγεία του από έναν ψυχοθεραπευτή. Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για την τήρηση του ιατρικού απορρήτου και ενδεχομένως ειδικότερων δικαιωμάτων που έχετε ως ασθενής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον ψυχίατρο ή ψυχολόγο, με τον οποίο έχει κλειστεί ραντεβού.

 

Δεδομένα που συλλέγονται από τον Ιστότοπο

Η Therapy Today συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς της νόμιμης και ορθής λειτουργίας της και για να προσφέρει στους επισκέπτες του Ιστοτόπου την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε δεδομένα σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας ("δεδομένα χρήσης") για σκοπούς ανάλυσης της χρήσης του ιστότοπου και παρακολούθησης και βελτίωσης του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας. Τα δεδομένα χρήσης μπορούν να περιλαμβάνουν τη διεύθυνση IP, τη γεωγραφική θέση, τον τύπο και την έκδοση του προγράμματος περιήγησης, το λειτουργικό σύστημα, την πηγή παραπομπής, τη διάρκεια της επίσκεψης, τις προβολές σελίδων και τις διαδρομές πλοήγησης του ιστότοπου, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, τη συχνότητα και τον τρόπο χρήσης των υπηρεσιών και του ιστότοπού μας από εσας. Η πηγή των δεδομένων χρήσης είναι η Google Analytics. O τρόπος με τον οποίο η Google Analytics συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα μπορεί να βρεθεί εδώ: www.google.com/policies/privacy/partners/.

Για τον προγραμματισμό της διαδικτυακής συνεδρίας γνωριμίας με τον ψυχοθεραπευτή συλλέγουμε τα εξής απλά προσωπικά δεδομένα: ονοματεπώνυμο, email (υποχρεωτικά), τηλέφωνο (προαιρετικά). Η ορθότητα του email που δηλώσατε επιβεβαιώνεται μέσω μηνύματος που σας στέλνουμε. Ο σκοπός της συλλογής αυτών των δεδομένων είναι να υπάρχει δυνατότητα να σας ειδοποιήσουμε, στην περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξει η ώρα ή/και η ημερομηνία της συνεδρίας γνωριμίας. Τα δεδομένα αυτά θα μεταβιβαστούν στον ψυχοθεραπευτή που έχει επιλεγεί για τη συνεδρία, ενώ θα λάβετε και εσείς το email και το τηλέφωνο του ψυχοθεραπευτή, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε μαζί του για οποιοδήποτε λόγο πριν τη συνεδρία.

Για τα δεδομένα πληρωμών ισχύουν τα εξής: θα πρέπει να γίνει προπληρωμή ηλεκτρονικά για την πραγματοποίηση της συνεδρίας γνωριμίας. Η πληρωμή αυτή αφορά αποκλειστικά τις υπηρεσίες διασύνδεσης της Therapy Today, ενώ ο ψυχοθεραπευτής είναι υπεύθυνος για το χρόνο και τον τρόπο πληρωμής των υπόλοιπων συνεδριών της ψυχοθεραπείας. Στο σημείο αυτό ο ζητείται από το χρήστη να πληρώσει και εκείνος μεταφέρεται στο ασφαλές περιβάλλον της υπηρεσίας πληρωμών της Eurobank όπου και θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας (όνομα κατόχου, κωδικός ασφαλείας CVV, ημερομηνία λήξης). Η Therapy Today δεν αποθηκεύει τα ως άνω δεδομένα πληρωμών. Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται γίνονται με την χρήση πιστοποιητικού SSL και συνεπώς, είναι κρυπτογραφημένες, παρέχοντας την μέγιστη δυνατή ασφάλεια ενάντια στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Στα πλαίσια της δυνατότητας για βαθμολόγηση του ψυχοθεραπευτή από τον χρήστη των υπηρεσιών μας, δεν συλλέγονται και δεν αποθηκεύονται προσωπικά δεδομένα των χρηστών που βαθμολογούν και όλες οι βαθμολογήσεις είναι ανώνυμες.

 

Αποδέκτες των δεδομένων

Αποδέκτες των δεδομένων του χρήστη των Υπηρεσιών είναι η Therapy Today και ο εκάστοτε ψυχοθεραπευτής που έχει οριστεί από την πλατφόρμα. Τα στοιχεία εγγραφής σας φυλάσσονται με ασφάλεια και δεν αποκαλύπτονται σε τρίτους για οποιονδήποτε λόγο.

O Ιστότοπος ενδέχεται να εμφανίζει διαφημίσεις από τρίτους δικτυακούς τόπους καθώς και να περιέχει συνδέσμους, οι οποίοι παραπέμπουν σε δικτυακούς τόπους τρίτων. Η Therapy Today δεν ελέγχει και δεν είναι υπεύθυνη για την πολιτική ιδιωτικότητας και τις πρακτικές προστασίας των προσωπικών δεδομένων τέτοιων δικτυακών τόπων. Όταν μεταφερθείτε στους εν λόγω δικτυακούς τόπους δεν ισχύει η παρούσα Πολιτική και σας συστήνουμε να διαβάζετε τις αντίστοιχες πολιτικές ιδιωτικότητας.

 

Σκοποί επεξεργασίας

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και των επισκεπτών του Iστότοπου περιορίζονται στις πληροφορίες που απαιτούνται για τη λειτουργία και τη βελτίωσή του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων. Αυτά τα δεδομένα δεν διαβιβάζονται σε τρίτους. Δεν πωλούμε, διανέμουμε ή μισθώνουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους εκτός αν έχουμε την άδειά σας ή απαιτείται από το νόμο να το πράξουμε. Μπορούμε να αποκαλύψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους όταν η αποκάλυψη αυτή είναι απαραίτητη για τη δημιουργία, την άσκηση ή την υπεράσπιση νομικών αξιώσεων, είτε στα πλαίσια δικαστικής διαδικασία είτε στα πλαίσια διοικητικής ή εξώδικης διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, η Therapy Today χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει αποκλειστικά για τους παρακάτω σκοπούς:

  1.  Για τη διεξαγωγή των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων και την παροχή (συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης) και των υπηρεσιών που προσφέρει.
  2.  Για την αποστολή σημαντικών ειδοποιήσεων, όπως επιβεβαίωση και υπενθυμιση της συνεδρίας, αίτημα αλλαγής της συνεδρίας σε περίπτωση ανάγκης, ανακοινώσεις υπηρεσίας και μηνύματα διαχείρισης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  3. Για την αποστολή ενημερωτικού και διαφημιστικού υλικού, όπως νέες υπηρεσίες, προσφορές, άρθρα, κ.α., μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά, αν συναινέσετε).

Τα δεδομένα που συλλέγουμε δεν τα μοιραζόμαστε με νομικά ή φυσικά πρόσωπα παρά μόνο μετά τη συγκατάθεσή σας. Μπορεί τέλος να αποκτήσουμε πρόσβαση, να μεταφέρουμε, να αποκαλύψουμε και να διατηρήσουμε προσωπικά δεδομένα, όταν πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για τους παρακάτω λόγους : α) Τη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία ή για να ανταποκριθούμε σε έγκυρη νομική διαδικασία, η οποία μπορεί να προέρχεται επίσης από τις αστυνομικές αρχές ή άλλες κρατικές υπηρεσίες. β) Τη συντήρηση της ασφάλειας των προϊόντων μας, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης ή της διακοπής μιας επίθεσης στα συστήματα υπολογιστών ή τα δίκτυά μας ή την προστασία των δικαιωμάτων ή της ιδιοκτησίας της Therapy Today.



Ασφάλεια δεδομένων

Η προστασία των Προσωπικών Δεδομένων των επισκεπτών του Ιστότοπου και των χρηστών των υπηρεσιών μας αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα που απαιτούνται ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, την διαθεσιμότητα και την εγκυρότητα των δεδομένων των χρηστών μας. Προκειμένου να αποτραπεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκάλυψη, έχουμε θέσει σε εφαρμογή κατάλληλες φυσικές, ηλεκτρονικές και διαχειριστικές διαδικασίες για τη διαφύλαξη και διασφάλιση των προσωπικών σας δεδομένων.

Σχετικά με την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνει χώρα, η οποία περιέχει υπενθυμίσεις και μεταθέσεις ραντεβού, ανακοινώσεις υπηρεσίας και μηνύματα διαχείρισης ανάμεσα σε εσάς και τη Therapy Today, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι κρυπτογραφημένη και το τυποποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι ασφαλές μέσο επικοινωνίας. Ο Ιστότοπος δεν μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια ή την εμπιστευτικότητα των μηνυμάτων που αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Χρονικό διάστημα επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων

Η αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων των επισκεπτών του δικτυακού τόπου και των χρηστών των υπηρεσιών μας γίνεται αποκλειστικά και μόνο όπως επιτρέπεται από τον νόμο ή σύμφωνα με τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών μόνο για όσο απαιτείται, ώστε να ικανοποιούνται οι σκοποί της επεξεργασίας (όπως ορίστηκαν πιο πάνω) ή μέχρι ο χρήστης να διαφωνήσει με την χρήση των Προσωπικών Δεδομένων από την Therapy Today ή μέχρι να αποσύρει τη συγκατάθεση του. Στην περίπτωση που απαιτείται από τη νομοθεσία ή σε περίπτωση που απαιτείται για την δικαστική διεκδίκηση ή υπεράσπιση της Therapy Today έναντι νομικών αξιώσεων η διατήρηση των προσωπικών δεδομένων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η Therapy Today θα διατηρεί τα Προσωπικά Δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Cookies

Θα σας ζητήσουμε να συναινέσετε στη χρήση των cookies σύμφωνα με τους όρους της παρούσας Πολιτικής κατά την πρώτη επίσκεψή σας στον Ιστότοπο. Το cookie είναι ένα μικρό ηλεκτρονικό αρχείο που αποστέλλεται από ένα διακομιστή ιστού σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και αποθηκεύεται στο σκληρό δίσκο της συσκευής σας (υπολογιστής desktop, laptop, tablet, smartphone ή άλλη συσκευή). Το αναγνωριστικό στη συνέχεια αποστέλλεται πίσω στον διακομιστή κάθε φορά που το πρόγραμμα περιήγησης ζητά μια σελίδα από το διακομιστή. Τα cookies βοηθούν στην ανάλυση της επισκεψιμότητας του ιστού ή μας ενημερώνουν όταν επισκέπτεστε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Επίσης, μας επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις και τις ρυθμίσεις σας. Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας εντοπίσουμε όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας και καθώς περιηγείστε στον ιστότοπό μας και για να προσδιορίσουμε ποιες σελίδες χρησιμοποιούνται, βοηθώντας μας να αναλύσουμε δεδομένα σχετικά με την επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων και να βελτιώσουμε τον Ιστότοπό μας.

Συνολικά, τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε έναν καλύτερο ιστότοπο, επιτρέποντάς μας να παρακολουθούμε ποιες σελίδες θεωρείτε χρήσιμες και ποιες όχι. Ένα cookie σε καμία περίπτωση δεν μας δίνει πρόσβαση στον υπολογιστή σας ή οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με εσάς, εκτός από τα δεδομένα που επιλέγετε να μοιραστείτε μαζί μας. Μπορείτε να επιλέξετε να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού δέχονται αυτόματα τα cookies, αλλά συνήθως μπορείτε να τροποποιήσετε τη ρύθμιση του προγράμματος περιήγησής σας για να απορρίψετε τα cookies, αν προτιμάτε.

 

Τρόπος πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα σας και ελέγχου αυτών

Δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με το αν και ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγονται και επεξεργάζονται σε σχέση με εσάς .

Δικαίωμα διόρθωσης: Μπορείτε να ζητήσετε τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων, στο βαθμό που είναι ανακριβή ή/και ελλιπή .

Δικαίωμα διαγραφής: Μπορείτε να ζητήσετε επίσης τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων. Η Therapy Today θα διαγράψει χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση τα προσωπικά σας δεδομένα υπό τους όρους και προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κάποια νομική υποχρέωση ή αν δεν έχει άλλο έννομο δικαίωμα της για να τα διατηρήσει.

Δικαίωμα περιορισμού: Μπορείτε να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων υπό τους όρους και προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και να ενημερωθείτε πριν την άρση του περιορισμού της επεξεργασίας.

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης: Όπου η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα γίνεται με βάση τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεση αυτή οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση προ της ανάκλησής της.

Δικαίωμα φορητότητας: Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων σε ηλεκτρονική μορφή, καθώς και το δικαίωμα να τα διαβιβάζετε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.

Δικαίωμα εναντίωσης: Μπορείτε να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων λόγω ιδιαίτερης κατάστασή σας, υπό την προϋπόθεση ότι η επεξεργασία δεν βασίζεται σε δική σας συγκατάθεση αλλά σε έννομο συμφέρον μας ή σε έννομο συμφέρων τρίτων. Στην περίπτωση αυτή δεν θα επεξεργαζόμαστε πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός αν μπορούμε να αποδείξουμε επιτακτικούς νόμιμους λόγους και υπέρτερο συμφέρον για την επεξεργασία ή για την στήριξη, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων.

Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας: Τέλος, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Παρακαλείσθε να απευθύνετε αυτά τα αιτήματα ή άλλες ερωτήσεις και σχόλια σχετικά με αυτή την παρούσα Πολιτική ή τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων της Therapy Today μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αλλαγές στην παρούσα πολιτική

Διατηρούμε το δικαίωμα να ενημερώνουμε/επικαιροποιούμε την παρούσα Πολιτική ανά πάσα στιγμή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση από καιρό σε καιρό, δημοσιεύοντας μια νέα έκδοση στον δικτυακό τόπο. Θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σύμφωνα με την Πολιτική που ίσχυε κατά τη στιγμή που παρείχατε τη συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων σύμφωνα με την εν λόγω Πολιτική. Όταν λάβει χώρα σημαντική αλλαγή στην Πολιτική, θα σας ειδοποιήσουμε κατάλληλα. Θα πρέπει να ελέγχετε αυτή τη σελίδα περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με οποιεσδήποτε αλλαγές στην παρούσα Πολιτική και να διαβάζετε προσεκτικά οποιαδήποτε σχετική ειδοποίηση λαμβάνετε. Με τη συνεχιζόμενη χρήση του Ιστοτόπου συναινείτε στην ενημερωμένη Πολιτική. H πολιτική απορρήτου του Ιστότοπου διέπεται από τις αρχές του  νόμου 2472/1997, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.