TherapyToday

TherapyToday

Τα ξημερώματα της 28 Ιουνίου 1969 έγινε εισβολή των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο gay bar “Stonewall” της Νέας Υόρκης, με πρόφαση την παράνομη πώληση οινοπνεύματος. Οι συλλήψεις και η βία που ακολούθησε προκάλεσαν την αντίδραση των θαμώνων, η οποία συνεχίστηκε τις επόμενες ημέρες, οδηγώντας στον σχηματισμό του “Gay Απελευθερωτικού Μετώπου” (Gay Liberation Front).

Ανάμεσα στις διεκδικήσεις του ήταν η προστασία των LGBT ατόμων στον εργασιακό χώρο, η ανάκληση των αναχρονιστικών νόμων περί σοδομισμού και η θέσπιση νομοθεσίας κατά των διακρίσεων.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του Νίκου Μοσχόπουλου, επιστημονικού υπεύθυνου της σελίδας μας, στην πύλη ψυχολογίας Psychology.gr

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 13:28

Δελτίο τύπου 01/06/19

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συμπλήρωση έξι μηνών λειτουργίας της σελίδας μας! Η Therapy Today είναι η πρώτη υπηρεσία e-ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα, ενώ ανάλογες υπηρεσίες λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό εδώ και χρόνια. Η ψυχοθεραπεία μέσω διαδικτύου είναι πλέον γεγονός και μπορεί να γίνει εύκολα, οικονομικά, χωρίς τους περιορισμούς της «συμβατικής» θεραπείας σε γραφείο. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε σε όλες και όλους την ψυχοθεραπεία του αύριο, σήμερα.

 

Οι συνεργάτες της Therapy Today είναι αποκλειστικά έμπειροι ψυχολόγοι και ψυχίατροι, με πιστοποιημένη εκπαίδευση σε ένα ή περισσότερα είδη ψυχοθεραπείας, που δραστηριοποιούνται νόμιμα από το δικό τους γραφείο/ ιατρείο. Η υπηρεσία μας παρέχει 6 διαφορετικά είδη ατομικής ψυχοθεραπείας, (ψυχαναλυτική, γνωστική - συμπεριφορική, συστημική, συμβουλευτική, υποστηρικτική, υποστήριξη στην ασθένεια / αναπηρία), αλλά και ψυχοθεραπεία ζεύγους και συμβουλευτική γονέων. Στις ήδη διαθέσιμες ψυχοθεραπείες θα προστεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες το ψυχόδραμα.

 

Μέσα στους έξι μήνες λειτουργίας της Therapy Today μεταφέραμε το «μικρόβιο» της ψυχοθεραπείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας. Καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθειες για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να ανταποκριθούμε στις πιο απαιτητικές προσδοκίες σας.

 

Ξεκινήστε σήμερα online ψυχοθεραπεία με 19 ευρώ, όπου κι αν βρίσκεστε!

Αν είστε ψυχοθεραπευτής ή ψυχοθεραπεύτρια, συνεργαστείτε μαζί μας! Μπορείτε να κάνετε συνεδρίες με άτομα που βρίσκονται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου χωρίς να μετακινηθείτε από το γραφείο ή το ιατρείο σας, ενώ οι χρεώσεις της υπηρεσίας είναι πολύ χαμηλές. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι σχολικές εξετάσεις, ιδίως οι πανελλαδικές, αποτελούν σταθερή πηγή άγχους για τους περισσότερους μαθητές, αλλά και για τους γονείς τους. Είναι γνωστό ότι οι ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων και το διάστημα που μεσολαβεί για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αποτελούν περίοδο έντονου στρες για τους εφήβους μαθητές και τους γονείς τους.

Το λεγόμενο «άγχος απόδοσης» επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η προσωπικότητα του μαθητή, η στάση των γονέων και το γενικότερο κλίμα μέσα στην οικογένεια. Επίσης, η μεγάλη σημασία που αποδίδεται στις εξετάσεις από το εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνία αναμφισβήτητα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Υψηλά επίπεδα άγχους για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν συνδεθεί με ποικίλες ψυχικές και σωματικές ασθένειες, είναι λοιπόν σημαντικό να προφυλαχτούν, όσο γίνεται, οι έφηβοι μαθητές από τις επιπτώσεις του.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Νίκος Μοσχόπουλου, επιστημονικού υπεύθυνου της σελίδας μας, στην πύλη ψυχολογίας psychology.gr

Η πρόσφατη αυτοκτονία του τραγουδιστή των Prodigy Keith Flint ήταν ένα απροσδόκητο νέο, που συγκλόνησε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Με αυτή τη δυσάρεστη αφορμή, αποφάσισα να γράψω ένα κείμενο για τις αυτοκτονίες, τους πολλούς μύθους που κυκλοφορούν γύρω από αυτές και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε ένα άτομο που μας λέει ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

 

Στην Ελλάδα ο αριθμός των αυτοκτονιών είναι μικρός, σε σχέση με άλλες χώρες. Σύμφωνα με στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ, τα τελευταία χρόνια οι αυτοκτονίες στη χώρα μας κυμαίνονται στις 500 περίπου ετησίως. Οι περισσότεροι που αυτοκτονούν είναι άνδρες, ο αριθμός τους είναι περίπου 4 φορές μεγαλύτερος από αυτόν των γυναικών, ενώ από την άλλη μεριά, οι γυναίκες κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας πολύ συχνότερα. Αυτό το παράδοξο φαινόμενο μπορεί εν μέρει να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι άνδρες χρησιμοποιούν πιο «δραστικά» μέσα, όπως είναι τα πυροβόλα όπλα, η πτώση από ύψος και ο απαγχονισμός, ενώ οι γυναίκες επιλέγουν συχνότερα την φαρμακευτική απόπειρα (κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κάποιου φαρμάκου, συνήθως με τη μορφή χαπιών), που όμως δεν είναι τόσο επικίνδυνη. Η ηλικιακή ομάδα με τις περισσότερες αυτοκτονίες είναι οι υπερήλικες (άνω των 85 ετών), ενώ σχετικά συχνές είναι οι αυτοκτονίες στις γυναίκες ηλικίας 60-64 ετών και στους άνδρες ηλικίας 55-59 ετών.

 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Μοσχόπουλου, επιστημονικού υπεύθυνου της Therapy Today, στην πύλη ψυχολογίας psychology.gr

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 21:20

Δελτίο Τύπου 04/03/19

Η Therapy Today είναι η πρώτη υπηρεσία e-ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα. Ανάλογες υπηρεσίες λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό εδώ και χρόνια. Μέσω του διαδικτύου η ψυχοθεραπεία μπορεί πλέον να γίνεται εύκολα, οικονομικά, χωρίς τους περιορισμούς της «συμβατικής» θεραπείας σε γραφείο. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε σε όλους την ψυχοθεραπεία του αύριο, σήμερα.

Ήδη στη σελίδα μας είναι διαθέσιμα 6 είδη ατομικής ψυχοθεραπείας, καθώς και θεραπεία ζεύγους και συμβουλευτική γονέων. Στις ατομικές ψυχοθεραπείες μας προστέθηκε πρόσφατα η Υποστήριξη στην Ασθένεια / Αναπηρία. Η ψυχολογική υποστήριξη σε ζητήματα σωματικής ασθένειας ή αναπηρίας απευθύνεται τόσο στα άτομα που νοσούν, όσο και στα μέλη των οικογενειών τους. Στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και στην καλύτερη προσαρμογή τους.

Ορισμένα από τα προβλήματα υγείας, στα οποία μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά η ψυχολογική υποστήριξη είναι τα εξής:

  • σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλικό επεισόδιο
  • τετραπληγία ή παραπληγία οποιασδήποτε αιτιολογίας
  • προβλήματα όρασης
  • ρευματοειδής αρθρίτιδα, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος
  • νόσος ευερέθιστου εντέρου, ελκώδης κολίτιδα, νόσος του Crohn
  • καρδιαγγειακές παθήσεις
  • ογκολογικές παθήσεις
  • δερματικές παθήσεις
  • χρόνιος πόνος

Ξεκινήστε κι εσείς ψυχοθεραπεία σήμερα με έναν πιστοποιημένο θεραπευτή της Therapy Today, μόνο με 19€. Από την άνεση του χώρου σας, σε όποιο μέρος του πλανήτη κι αν βρίσκεστε!

Επισκεφτείτε μας : TherapyToday.gr

H στιγματοποίηση ατόμων με ψυχικές διαταραχές είναι δυστυχώς κοινή πρακτική σε πληθώρα ΜΜΕ, με κίνητρο τη μεγαλύτερη και ταχύτερη διάδοση σχετικών ειδήσεων ή απλά λόγω άγνοιας. Χαρακτηρισμοί όπως «τρελός», «ψυχοπαθής», «ψυχάκιας» και άλλοι, όχι λιγότερο προσβλητικοί χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, ενώ εξίσου συνηθισμένη είναι η σύνδεση αυτών των ατόμων με το έγκλημα, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ή αν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του Νίκου Μοσχόπουλου, επιστημονικού υπεύθυνου της Therapy Today, στην πύλη ψυχολογίας psychology.gr

«Κοντόκουσι» είναι ιαπωνική λέξη και σημαίνει «μοναχικός θάνατος». Είναι δυστυχώς ένας όρος που ανταποκρίνεται σε μια άβολη πραγματικότητα, καθώς στην Ιαπωνία δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως υπερήλικες, πεθαίνουν μόνοι και αβοήθητοι κάθε χρόνο. Οι σοροί πολλών από αυτούς ανακαλύπτονται τυχαία μετά από μέρες μέσα στις κατοικίες τους, καθώς κανένας δεν τους είχε αναζητήσει. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που απασχολεί εδώ και χρόνια την τοπική επιστημονική κοινότητα.

Αρκετές αιτίες έχουν συζητηθεί, όπως είναι η απομόνωση πολλών ηλικιωμένων, η χαλάρωση των κάποτε ισχυρών οικογενειακών δεσμών, η οικονομική δυσπραγία, αλλά και η τάση πολλών ανθρώπων να «υπομένουν χωρίς να ζητούν βοήθεια», κάτι που θεωρείται αρετή στην ιαπωνική κουλτούρα. Επίσης, μια σημαντική αιτία που προτάθηκε είναι το υψηλό ποσοστό ψυχικών διαταραχών στους υπερήλικες, που οδηγεί στην απόσυρση και την απομόνωσή τους. Η απομόνωση τους μπορεί να είναι συνέπεια είτε των διαταραχών αυτών, είτε ένας τρόπος να αποφύγουν το στίγμα του ψυχικά ασθενή.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του Νίκου Μοσχόπουλου, επιστημονικού υπεύθυνου της Therapy Today, στην πύλη ψυχολογίας psychology.gr

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 17:25

Δελτίο τύπου 23/01/19

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την ίδρυση της TherapyToday.gr, της 1ης υπηρεσίας e-ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα! Ανάλογες υπηρεσίες λειτουργούν στο εξωτερικό εδώ και χρόνια, με μεγάλη επιτυχία.

Μέσω του διαδικτύου, η ψυχοθεραπεία μπορεί πλέον να γίνεται εύκολα, οικονομικά, από την άνεση του χώρου σας, χωρίς τους περιορισμούς της «συμβατικής» θεραπείας σε γραφείο. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε σε όλες και όλους την ψυχοθεραπεία του αύριο, σήμερα.

Με το όνομα e-ψυχοθεραπεία (e-therapy, online therapy) εννοούμε κάθε αλληλεπίδραση μεταξύ ψυχοθεραπευτή και ψυχοθεραπευόμενου μέσω ηλεκτρονικών μέσων. Προπομπός της υπήρξε η ψυχοθεραπεία μέσω τηλεφώνου, που χρησιμοποιούταν αρκετά τις περασμένες δεκαετίες. Σήμερα, η e-ψυχοθεραπεία μπορεί να γίνει μέσω προγραμμάτων τηλεδιάσκεψης, που προσφέρουν την ζωντανή εμπειρία της εικόνας πέρα από τον ήχο.

Από πολυάριθμες διαφορετικές μελέτες φαίνεται ότι είναι εξίσου αποτελεσματική με τη συμβατική ψυχοθεραπεία σε γραφείο, αλλά και οι ίδιοι οι ψυχοθεραπευόμενοι δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις που εφαρμόζεται η κλασική ψυχοθεραπεία.

Οι συνεργάτες της TherapyToday.gr είναι αποκλειστικά έμπειροι ψυχολόγοι και ψυχίατροι, με πιστοποιημένη εκπαίδευση σε ένα ή περισσότερα είδη ψυχοθεραπείας, που δραστηριοποιούνται νόμιμα από το δικό τους γραφείο/ ιατρείο. Παρέχουμε 6 διαφορετικά είδη ατομικής ψυχοθεραπείας, ψυχοθεραπεία ζεύγους και συμβουλευτική γονέων. Ξεκινήστε σήμερα (online) ψυχοθεραπεία με 19 ευρώ, όπου κι αν βρίσκεστε!

Αν είστε ψυχοθεραπευτής ή ψυχοθεραπεύτρια, συνεργαστείτε μαζί μας! Μπορείτε να κάνετε συνεδρίες με άτομα που βρίσκονται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου χωρίς να μετακινηθείτε από το γραφείο ή το ιατρείο σας, ενώ οι χρεώσεις της υπηρεσίας είναι πολύ χαμηλές. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Η συνέντευξη που ακολουθεί δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην πύλη ψυχολογίας psychology.gr στις 8 Ιανουαρίου 2019:

 

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

Δραστηριοποιούμαι ως ψυχίατρος και ψυχαναλυτής στη Μυτιλήνη, ενώ είμαι και επιστημονικός συνεργάτης της Γ’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι τιμή μου να αναφέρω πως είμαι συνιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος της ιστοσελίδας TherapyToday.gr.

 

Τι ακριβώς είναι η TherapyToday.gr; 

Η Therapy Today είναι η 1η υπηρεσία e-ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα. Σε χώρες του εξωτερικού όπως η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, ανάλογες υπηρεσίες λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία εδώ και χρόνια. Εμείς μεταφέραμε τη δοκιμασμένη αυτή «συνταγή» στη χώρα μας, προσαρμοσμένη όμως στα ελληνικά δεδομένα.

 

Τι σημαίνει e-ψυχοθεραπεία;

 Ο όρος e-ψυχοθεραπεία, στα αγγλικά e-therapy ή online therapy, χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάθε αλληλεπίδραση ψυχοθεραπευτή και ψυχοθεραπευόμενου μέσω ηλεκτρονικών μέσων. Συνήθως χρησιμοποιούνται προγράμματα τηλεδιάσκεψης, που προσφέρουν την εμπειρία της εικόνας εκτός από τον ήχο, προσομοιάζοντας όσο γίνεται περισσότερο την «δια ζώσης» ψυχοθεραπεία. Μπορεί επίσης να γίνει αλληλεπίδραση μέσω γραπτών μηνυμάτων, μέσω κάποιου προγράμματος ανταλλαγής μηνυμάτων ή email.

 

Ενδιαφέρον. Φαίνεται να λύνει πολλά προβλήματα. Είναι όμως εξίσου αποτελεσματική αυτή η ψυχοθεραπεία με αυτήν που έχουμε συνηθίσει, στο γραφείο του ψυχοθεραπευτή;

 Η εμπειρία πολλών ετών, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός δημοσιευμένων μελετών σε διεθνή περιοδικά έχουν δείξει ότι η ψυχοθεραπεία μέσω διαδικτύου είναι εξίσου αποτελεσματική με αυτήν που διεξάγεται σε γραφείο. Οι ίδιοι οι ψυχοθεραπευόμενοι δηλώνουν μάλιστα πολύ ικανοποιημένοι, κάτι που νομίζω πως είναι ο σημαντικότερος δείκτης ότι η e-ψυχοθεραπεία πράγματι δουλεύει. Όπως αναφέρατε πριν, ο τρόπος αυτός λύνει πολλά προβλήματα.

 

Ναι, θα ήθελα να σας ρωτήσω γι’ αυτό, ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ψυχοθεραπείας μέσω internet;

Αρχικά, το ότι μπορεί κάποιος να κάνει ψυχοθεραπεία από την άνεση του χώρου του. Αυτό λύνει τα χέρια σε κατοίκους της επαρχίας ή του εξωτερικού, όπου οι επιλογές που έχουν για ψυχοθεραπεία και μάλιστα με ελληνόφωνο θεραπευτή είναι ελάχιστες.

Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που εξαιτίας σωματικών ή ψυχολογικών προβλημάτων δυσκολεύονται πολύ να βγουν από το σπίτι τους. Οι νέες τεχνολογίες κάνουν πλέον την ψυχοθεραπεία προσιτή σε όλες και όλους. Είναι και το οικονομικό θέμα σημαντικό, ειδικά στις μέρες μας. Πολλοί δεν έχουν τα χρήματα για ψυχοθεραπεία, ιδίως όταν αρκετοί συνάδελφοι ζητούν 50, 60, ακόμα και 80 ευρώ τη συνεδρία. Αν σε αυτά τα χρήματα προστεθεί και κόστος μετακίνησης προς το γραφείο του ψυχοθεραπευτή, αυτόματα η τιμή γίνεται απαγορευτική για μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

 

Μιας που το αναφέρατε, ποιο είναι το κόστος της ψυχοθεραπείας μέσω της σελίδας σας;

 Στη Therapy Today φέρνουμε σε επαφή ανθρώπους που επιθυμούν να ξεκινήσουν ψυχοθεραπεία με πιστοποιημένους ψυχοθεραπευτές. Για την πρώτη συνεδρία γνωριμίας, ο ψυχοθεραπευόμενος πληρώνει το συμβολικό ποσό των 19 ευρώ. Έπίτηδες επιλέξαμε ένα τόσο χαμηλό κόστος για την πρώτη συνεδρία, για να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσα περισσότερα άτομα γίνεται να δοκιμάσουν την εμπειρία της e-ψυχοθεραπείας. Μετά την πρώτη συνεδρία γνωριμίας, ο ψυχοθεραπευτής ορίζει το κόστος των υπόλοιπων συνεδριών, το οποίο όμως είναι επίσης χαμηλό, από 30 ως 40 ευρώ ανά συνεδρία. Οι συνεργαζόμενοι ψυχοθεραπευτές μας έχουν προσαρμόσει τις χρεώσεις τους στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα της κρίσης.

 

Πολλοί ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές γενικότερα προσφέρουν ήδη ψυχοθεραπεία μέσω διαδικτύου, συνεδρίες μέσω Skype συνήθως. Γιατί κάποιος να προτιμήσει τη δική σας υπηρεσία;

Αυτό που λέτε είναι σωστό, αρκετοί συνάδελφοι παρέχουν τη δυνατότητα για συνεδρίες μέσω Skype, αλλά ατομικά. Όμως, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να τους βρει μόνος του, να κάνει έρευνα και να επιλέξει ανάμεσα σε εκατοντάδες άτομα. Από αυτά τα άτομα δεν γνωρίζει ούτε την ικανότητά τους, ούτε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν ψυχοθεραπευτικά, ούτε αν είναι πράγματι πιστοποιημένοι σε αυτά που αναφέρουν.

Εμείς στη Therapy Today συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με θεραπευτές που διαθέτουν πιστοποίηση σε ένα ή περισσότερα είδη ψυχοθεραπείας, καθώς επιδιώκουμε να προσφέρουμε μόνο υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Δίνουμε τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να επιλέξει μόνος του το είδος της ψυχοθεραπείας που θα ήθελε να κάνει και να ξεκινήσει μόνο με 19 ευρώ.
 

Ποια είναι η διαδικασία για να ξεκινήσει κάποιος ψυχοθεραπεία μέσω της σελίδας σας;

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Ο ενδιαφερόμενος ξεκινά κάνοντας εγγραφή, δίνοντας απλά μια διεύθυνση email και στη συνέχεια επιλέγει το είδος της ψυχοθεραπείας, αλλά και την ημέρα και ώρα της πρώτης συνάντησης. Μόλις γίνει η πληρωμή, το ραντεβού έχει κλειστεί και ο πελάτης λαμβάνει τα στοιχεία επικοινωνίας και το βιογραφικό του ψυχοθεραπευτή. Μπορεί για οποιαδήποτε απορία να επικοινωνήσει με τον ψυχοθεραπευτή και πριν την ώρα του ραντεβού.

Τι εξοπλισμός απαιτείται προκειμένου κάποιος να μπορέσει να ξεκινήσει τη διαδικασία Online ψυχοθεραπείας; Απαιτούνται κάποιες εξειδικευμένες, τεχνικές γνώσεις;

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια συσκευή με πρόσβαση στο διαδίκτυο και δυνατότητα για τηλεδιάσκεψη. Οποιοδήποτε smartphone, tablet, laptop ή σταθερός υπολογιστής, στον οποίο έχει προστεθεί ένα μικρόφωνο και μια κάμερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Καμία εξειδικευμένη τεχνική γνώση δεν απαιτείται. Η διαδικασία είναι τόσο απλή, ώστε ο καθένας και η καθεμία να μπορεί να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία μας.

Φαίνεται αρκετά εύκολο. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί μόνος του να διαλέξει την κατάλληλη ψυχοθεραπεία για τα προβλήματά του;

Στην περίπτωση που κάποιος δεν είναι σίγουρος για το ποια ψυχοθεραπεία θα ήταν πιο κατάλληλη γι αυτόν, μπορεί απλά να μας στείλει ένα σύντομο μήνυμα με τα προβλήματά του και να του προτείνουμε εμείς το είδος ψυχοθεραπείας.

Υπάρχουν προβλήματα ή διαταραχές που αποτελούν «αντένδειξη» για τη διαδικασία της Online Ψυχοθεραπείας;

Όλα τα είδη ψυχοθεραπείας που δεν χρησιμοποιούν τη σωματική επαφή μπορούν να διεξαχθούν και Online. Καθ' επέκταση, κανένα πρόβλημα δεν αποτελεί αντένδειξη. Η μόνη αντένδειξη είναι να μην έχει κάποιος σύνδεση στο διαδίκτυο!

Λέγεται ότι ο 21ος αιώνας θα είναι ο «αιώνας της κατάθλιψης», μετά τον 20ο που ήταν ο «αιώνας του άγχους». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η κατάθλιψη αποτελεί πλέον την πρώτη αιτία πρόκλησης αναπηρίας παγκοσμίως. Δημιουργείται εύκολα λοιπόν η εντύπωση ότι κάποιου είδους «επιδημία» εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, όπως στο παρελθόν η πανούκλα και η χολέρα. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του Νίκου Μοσχόπουλου, επιστημονικού υπεύθυνου της Therapy Today, εδώ

Χρησιμοποιούμε cookies για ανάλυση πληροφοριών, εξατομικευμένο περιεχόμενο και διαφημίσεις. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε αυτήν τη χρήση. Μάθετε περισσότερα εδώ
Ok Decline